← Back to portfolio
Published on

Enkele tips om een fotosessie goed voor te bereiden.

Door de sessie actief voor te bereiden weet u welk type foto’s u wilt en hoe lang het duurt voordat de sessie succesvol is.

.

  1. Plan om één outfit per 30 minuten sessie te dragen (exclusief make-up tijd). Als u twijfelt, adviseert de fotograaf u graag. Plan complete outfits en niet alleen de boven- of onderkant. Denk dat in de fotografie, voor hen om waardig te zijn van belang, het moet niet worden fotomaat dus denk “ongewoon”, denk niet na over de manier waarop je meestal gekleed bent, denk meer vermaak zelfs als het nodig is om te blijven in het thema dat je hebt vastgesteld met de fotograaf. Sjaals, stoffen, kleding, bijzondere juwelen, kunnen leuk zijn.
  2. Bijt niet op je nagels en bereid ze voor op handen en voeten. Gebeten of beschadigde nagels zien er echt niet goed uit op foto’s, omdat het echt te zien is op de foto’s en het zal ze voor u verpesten.
  3. Als uw kapsel moet worden verfrist, doe het dan minstens een week voor de sessie.
  4. Plan een ontharingsbehandeling, indien nodig, enkele dagen voor de behandeling, anders kan er roodheid ontstaan op de ontharingsgebieden, of het nu gaat om het gezicht, de benen, de oksels, enz.
  5. Drink de dag ervoor veel water. Hydrateer jezelf goed. Waarschijnlijk heeft u van fotografen, filmmakers,…. gehoord dat deze of gene huid het licht goed of slecht reflecteert en dat het in de fotografie belangrijk is. Nou, het is eigenlijk eenvoudig. Dit alles komt door het vochtgehalte van de huid. De droge huid reflecteert het licht niet, de vette huid reflecteert het licht te veel en in dit geval kunnen het voorhoofd, de neus en de wangen te licht of zelfs wit zijn op de foto’s. De foto’s kunnen een te lichte of zelfs witte kleur hebben. De beste zijn uniforme combinatievellen. Om dit te compenseren, adviseer ik u om vanaf de dag voor de sessie goed te hydrateren, zodat de huid vocht aanneemt en het licht weerkaatst zoals een gecombineerde huid dat doet, gelijkmatig. Bovendien heeft make-up de neiging om water uit de huid te zuigen.
  6. Vergeet ook niet om je lippen te hydrateren. Het is erg moeilijk om gebarsten of beschadigde lippen te vangen, zelfs met Photoshop;).
  7. Als je make-up gebruikt raad ik je 4k aan die een betere weergave heeft voor foto en video.
  8. Slaap lekker. Blijf niet te laat op de avond ervoor en ren niet dezelfde dag nog.
  9. Maak geen grote maaltijd voor de sessie, anders kan je opgeblazen zijn. Maak in plaats daarvan kleine snacks. Maar eet. Een fotoshoot kan erg vermoeiend zijn. Als je niet eerder eet dan ben je niet volledig betrokken bij de sessie en dit kan de sessie volledig verpesten. Soms zul je moeilijke posities moeten innemen die energie vergen.
  10. Oefenen met poseren. Je beste coach is je spiegel. Nu al zal hij altijd geduldig zijn, altijd beschikbaar en zal hij je nooit uitlachen;).

Kijk naar foto’s van zwangere vrouwen die er goed uitzien op het internet of in de modecatalogi die je leuk vindt. Kijk naar elk detail, de handen, de positie van de benen, het gezichtsvermogen, de uitdrukking van het gezicht. Vaak een beetje niets en de positie is geweldig. Kijk dus goed naar elk detail en reproduceer de positie precies zoals u die ziet. In de sessie worden vaak 3-4 foto’s in dezelfde positie genomen, omdat slechts één detail, het uiterlijk, de intensiteit van de expressie, het verschil zal maken tussen een goede en een slechte foto.